Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó emésztést biztosító gyógynövények
  2023-12-05 21:30:58, kedd
 
  Jó emésztést biztosító gyógynövények : kurkuma, petrezselyem, koriander, cickafark

Az emésztésünkkel sokszor lehet gond, főleg ha nem táplálkozunk egészségesen és nem mozgunk rendszeresen; ezért is nagyon hasznos, ha ezek a gyógynövények mindig vannak otthon.

A Cayenne-bors számos előnnyel rendelkezik az egészségre. Többek között fogyaszthatjuk az emésztés támogatására, a vérrögképződés megelőzésére, de a migrént is csillapítja, illetve enyhíti az ideg- és ízületi fájdalmat. Használhatjuk még a gyógynövényt a méregtelenítés elősegítésére és az allergiás tünetek javítására.

Az útifűmaghéj oldható rostokban bővelkedik, ezért enyhíteni tudja az olyan emésztési problémákat, mint a székrekedés vagy a hasmenés. Csökkenti a magas koleszterinszintet és vércukorszintet, segíti a szív egészségének fenntartását. Mivel fokozza a jóllakottság érzetét, így a súlycsökkentésben is számíthatunk a segítségére.

A tárkony illóolaja használható az emésztés elősegítésére, illetve az étvágy javítására. Ezen kívül elősegíti a jó alvást, de nagyon hatékony a baktériumok elleni küzdelemben és a fogfájás enyhítésében is.

A cickafark segít a gyors sebgyógyulásban, a vérzés csillapításában, a gyulladás csökkentésében. Ezen kívül oldja a szorongást, javítja az emésztési problémákat, csökkenti a vérnyomást és enyhíti az asztma kellemetlen tüneteit is.

A koriander és a koriandermag rendszeres fogyasztása csökkentheti a magas vércukorszintet, segíthet az emésztési problémák enyhítésében, a koleszterinszint javításában, a vérnyomás csökkentésében és a neurológiai betegségek megelőzésében.

A görögszéna nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében, de jót tesz az emésztésnek, csökkenti a koleszterinszintet, és a teljesítmény fokozásában is számíthatunk a segítségére. A görögszéna még a nemi vágyat is fokozni tudja.

Az orvosi pemetefű a mentacsalád szerves részét képezi. A köhögés természetes gyógyszereként tartják számon. Antiszeptikus, fájdalomcsillapító, antioxidáns és étvágyfokozó hatásokkal rendelkezik. Nagyon hatékony az emésztés segítésében is.

A petrezselyem csökkenti a rossz leheletet, a gyulladást és a vesekövek kialakulásának esélyét. A gyógynövény segíthet az emésztési és a bőrproblémákon, fokozza az immunitást, és a húgyhólyagfertőzések megelőzésében is a támaszunk lehet. A petrezselyem kiváló forrása az A-vitaminnak, a C-vitaminnak, a K-vitaminnak, és nagyon sok flavonoid antioxidánst is tartalmaz.

A kurkuma nagyon hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladás és a depresszió tüneteit, csillapítja a gyulladást, javítja a bőr egészségét, és a koleszterinszint csökkentésében is számíthatunk a segítségére. A gyógynövény segíti a fogyást, segít a gyomor- és emésztési problémákon, és a fájdalmat is enyhítheti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, vércukorszintet, sebgyógyulásban, csillapításában, bőrproblémákon, csökkentésében, vérrögképződés, fogyaszthatjuk, méregtelenítés, emésztésünkkel, gyógyszereként, kialakulásának, megelőzésében, gyógynövények, használhatjuk, antiszeptikus, elősegítésére, gyógynövényt, antioxidánst, csökkentheti, egészségesen, számíthatunk, megelőzésére, petrezselyem, koriandermag, jóllakottság, étvágyfokozó, fenntartását, egészségének, teljesítmény, rendszeresen, táplálkozunk, enyhítésében, támogatására, útifűmaghéj, természetes, emésztésünkkel sokszor, gyógynövények mindig, emésztés támogatására, vérrögképződés megelőzésére, méregtelenítés elősegítésére, allergiás tünetek, útifűmaghéj oldható, olyan emésztési, székrekedés vagy, szív egészségének, jóllakottság érzetét, tárkony illóolaja, emésztés elősegítésére, étvágy javítására, baktériumok elleni, fogfájás enyhítésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ahogy emelkedik a rezgés...  A fenyő nem szép fa, (...)  Minden gyerek jó.  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A föld szépségéért  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Az elfogadásnak...  William Shakespeare idézet  A végzet az  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Két ember becsülete  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Muratáj  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Ébredj  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Ébredj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Április 22. a Föld napja,  A fák lelke  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Palóc Grand Canyon  Ázzal aki csak szép  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Az embernek a társa: hiányzik. 
Bejegyzés Címkék
emésztésünkkel sokszor, gyógynövények mindig, emésztés támogatására, vérrögképződés megelőzésére, méregtelenítés elősegítésére, allergiás tünetek, útifűmaghéj oldható, olyan emésztési, székrekedés vagy, szív egészségének, jóllakottság érzetét, tárkony illóolaja, emésztés elősegítésére, étvágy javítására, baktériumok elleni, fogfájás enyhítésében, cickafark segít, gyors sebgyógyulásban, vérzés csillapításában, gyulladás csökkentésében, emésztési problémákat, asztma kellemetlen, koriandermag rendszeres, magas vércukorszintet, emésztési problémák, koleszterinszint javításában, vérnyomás csökkentésében, neurológiai betegségek, görögszéna nagyon, teljesítmény fokozásában, nemi vágyat, orvosi pemetefű, mentacsalád szerves, köhögés természetes, emésztés segítésében, petrezselyem csökkenti, rossz leheletet, vesekövek kialakulásának, gyógynövény segíthet, támaszunk lehet, petrezselyem kiváló, kurkuma nagyon, ízületi gyulladás, depresszió tüneteit, koleszterinszint csökkentésében, gyógynövény segíti, koleszterinszint, vércukorszintet, sebgyógyulásban, csillapításában, bőrproblémákon, csökkentésében, vérrögképződés, fogyaszthatjuk, méregtelenítés, emésztésünkkel, gyógyszereként, kialakulásának, megelőzésében, gyógynövények, használhatjuk, antiszeptikus, elősegítésére, gyógynövényt, antioxidánst, csökkentheti, egészségesen, számíthatunk, megelőzésére, petrezselyem, koriandermag, jóllakottság, étvágyfokozó, fenntartását, egészségének, teljesítmény, rendszeresen, táplálkozunk, enyhítésében, támogatására, útifűmaghéj, természetes, fokozásában, segítségére, rendelkezik, használható, problémákon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.